Red Bull-teambaas Christian Horner ziet het binnenhalen van de tweede opeenvolgende constructeurstitel als een bewijs van de toewijding en werklust van zijn renstal.

Ten overstaan van de camera’s van de BBC is Horner als vanzelfsprekend lovend over zijn manschappen en het huzarenstukje dat ze voor het tweede jaar op rij hebben geleverd: “Deze tweede titel is een bewijsstuk voor de toewijding en werklust van ons team”, zegt hij. “Ik ben ontzettend trots op al onze jongens.”

“We hebben een geweldige periode achter de rug en gaan hier nu lekker van genieten”, vervolgt de teambaas, die vorige week na de Grand Prix van Japan ook al een feestje kon organiseren omdat Sebastian Vettel toen zijn eveneens tweede titel op rij bij de coureurs pakte.

Volgens Horner is er behalve de ijver en loyaliteit van zijn werknemers nog één ander facet dat het team van Red Bull zo goed maakt en van de andere renstallen scheidt: “De teamgeest die wij hebben vind je verder bij geen een andere renstal in de paddock terug.”