Red Bull-teambaas Christian Horner ziet Max Verstappen natuurlijk liever winnen, maar meent dat de tegenslagen in de eerste helft van het seizoen ook een positieve kant hebben voor zijn ontwikkeling. “Als coureur en als mens komt hij hier sterker uit.”

Verstappen trekt de aandacht van andere teams. Zijn contract loopt pas in 2019 af, maar zouden jullie hem niet liever nu al langer willen vastleggen?
“Een contract moet wederzijdse interesse weerspiegelen. Het heeft geen zin om het nu al over de langere termijn te hebben, omdat wij hem eerst een auto moeten bieden waarmee hij kan winnen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we daarin slagen, er geen team is waarvoor hij liever zou rijden.”

Hij heeft een moeilijk eerste halfjaar gehad. Hoe is hij omgegaan met die tegenslag?
“Max stelt zich heel volwassen op, zeker als je bedenkt hoe jong hij nog is. In Engeland mag hij nog niet eens een auto huren. Het is indrukwekkend hoe hij omgaat met de druk, de verwachtingen en de belangstelling, met name vanuit Nederland. Als coureur wordt hij steeds sterker, maar ook als mens zal hij hier sterker uit komen. Zijn werkinstelling is bewonderenswaardig.”

In welk opzicht heeft Verstappen zich verbeterd sinds zijn overstap naar Red Bull?
“Op alle fronten. Het vertrouwen in de auto, de besluitvorming wat betreft de afstelling van de auto, het samenspel met zijn engineer en de opbouw van het raceweekend. Hij haalt meer uit de vrijdagtrainingen en zijn kwalificaties zijn een stuk sterker geworden.”

Waar moet hij nog aan werken?
“Niemand is perfect, dus je kunt je altijd verbeteren. Je moet blijven zoeken naar kleine vorderingen. Dat is ook precies zoals we als team te werk gaan. Max heeft diezelfde drang om steeds meer uit zichzelf te halen, terwijl hij al op een hoog niveau zit.”

Lees het volledige interview met Christian Horner, over Max Verstappen en de geplaagde RB13, in nummer 11 van Formule 1. Met verder onder meer een bezoek aan het hoofdkwartier van Red Bull, de comeback van Robert Kubica en alles over de Grand Prix van Hongarije. Nu in de winkel of bestel hem hier online.