Nico Hülkenberg blijft volgend jaar bij Force India. De Duitser maakte maandagochtend zijn contractverlenging bekend.

Hülkenberg wordt al jaren genoemd als kanshebber op een zitje bij een van de topteams, maar de coureur uit Emmerich heeft kennelijk zelf ook geen zin meer om nog langer te wachten. Daarom heeft Hülkenberg een nieuw contract getekend bij Force India, het team waarvoor hij dit seizoen in dertien van de zestien tot nu toe verreden races in de punten eindigde. Hülkenberg staat momenteel achtste in het WK.

“Ik ben blij dat ik mijn plannen nu al bekend kan maken”, aldus Hülkenberg. “Ik ken Force India heel goed en ik denk dat we volgend jaar weer goed voor de dag kunnen komen. Ik heb er een heel goed gevoel over.”

Teambaas Vijay Mallya is ook blij met de contractverlenging van zijn coureur. “Nico is een echte racer die weet hoe hij het team moet motiveren. Hij is een van de beste coureurs in het veld en ik ben er trots op dat hij volgend jaar weer voor ons rijdt.”

Intussen heeft Force India’s tweede man Sergio Perez nog geen contract voor 2015, hoewel de Mexicaan een paar maanden het tegendeel beweerde. Team en coureur zijn momenteel met elkaar in gesprek over een nieuw contract.

Hülkenberg rijdt weliswaar al sinds 2010 in de Formule 1, toch wordt 2015 pas de eerste keer dat de Duitser voor het tweede seizoen op rij bij hetzelfde team races gaat rijden. Na zijn debuutjaar bij Williams verkaste Hülkenberg naar Force India, maar daar kon hij slechts testrijder worden. In 2012 reed hij zijn eerste races voor het team, om een jaar later te vertrekken naar Sauber. Dat team verruilde hij eind 2013 weer voor zijn oude werkgever Force India, waarvoor hij nu dus voor het tweede jaar op rij aan de start zal komen.