Tweede in Frankrijk, nu derde in Engeland. Weer had er meer ingezeten en weer loopt Alonso verder uit. Een dag met gemende gevoelens voor Kimi Raikkonen dus, nadat hij zaterdag wederom een motor moest wisselen. Toch heeft de Fin een knappe race gereden: van startplaats twaalf wist hij zich terug te vechten naar het podium.
Ondanks zijn goede race ziet hij zijn achterstand op Alonso toch weer oplopen, het gat is met nog acht races te gaan inmiddels gegroeid naar 26 punten. De Fin, die veertien seconden na zijn winnende teamgenoot over de streep kwam, denkt dat hij in het verkeer veel tijd heeft verspeeld.

,,Het lijkt erop dat het dit seizoen wat moeilijker is om achter andere coureurs aan te rijden. Aan het einde van het rechte stuk kon ik het gat wel dichten, maar genoeg voor het ondernemen van een inhaalactie was het niet. Zeker in de snelle bochten had ik hier veel last van", vertelt de Fin, die sowieso al wist dat het moeilijk zou gaan worden.

Vooral achter Michael Schumacher en Jarno Trulli verloor de McLaren-coureur veel tijd. In feite kon op dat moment zijn podiumambities de kast in. De problemen met de Renault-motor van Giancarlo Fisichella zorgden ervoor dat hij nog een extra wk-punt kon scoren.

Raikkonen is er verder van overtuigd dat hij het beter had kunnen doen als hij niet genoodzaakt was om zijn motor te wisselen. ,,Onder normale omstandigheden had er een beter resultaat uit kunnen rollen. Ik kan er ook niks aan doen, dus hopelijk zit het volgende keer eens mee. We zijn tenminste nog op het podium geëindigd."

KVN