*

Interview Zak Brown: ‘Zijn zeker nog niet tevreden met waar we staan’

André Venema

André Venema

9 november 2019 09:00

Interview Zak Brown: ‘Zijn zeker nog niet tevreden met waar we staan’
Motorsport Images

In de NBA heb je een prijs voor de Most Improved Player, een titel voor degene die de meeste progressie heeft geboekt. In de Formule 1 zou je deze prijs aan McLaren kunnen geven. Waar de renstal uit Woking vorig jaar nog dolende was, maakt het in 2019 aanspraak op de titel Best of the Rest. “Maar we zijn zeker nog niet tevreden met waar we staan”, verzekert McLaren-topman Zak Brown. 

McLaren is een team in opbouw. Wat zijn de doelstellingen nu er in 2021 een grote reglementswijziging aan komt?
“We moeten vooruit blijven gaan, zijn zeker niet tevreden met waar we nu staan. De drie teams voor ons zijn nog buiten bereik. Hopelijk verandert dat in de nabije toekomst, want het is niet goed voor de sport. Maar dat kost tijd.”

Het gehele interview met McLaren-baas Zak Brouwn lees je in Editie 16 van FORMULE 1 Magazine, deze ligt nu in de winkel of is hier te bestellen.

Hoe bevalt het als topman van McLaren?
“Erg goed. Het team boekt mooi progressie, we klimmen weer op. We hebben nog een lange weg te gaan naar de top, maar ik ben erg blij met de bepalende mensen die we nu in het team hebben.”

Is het werk bij McLaren wat je er vooraf van had verwacht?
“Ik ben mijn hele leven al bezig met de Formule 1, alleen nu in een heel andere rol. Ik wist ongeveer wat me te wachten stond, maar het is erg pittig. Je staat in de publieke belangstelling, waarbij iedereen een mening heeft; sommigen met kennis van de sport, sommigen minder. Maar als je een belangrijke rol hebt, moet je accepteren dat mensen kritisch zijn, of je nu vindt dat ze gelijk hebben of niet. Dat maakt niet uit, het hoort bij dit werk. Ik heb deze baan niet onder- of overschat.”

André Venema

André Venema

André Venema (1963) reist de Formule 1 sinds 2004 achterna. Eerst als verslaggever van het Algemeen Dagblad, tegenwoordig als hoofdredacteur van FORMULE 1. Nog steeds even onvermoeibaar. Zoekt altijd naar onderscheidend verhaal. Bezocht ruim 100 GP’s, weet de weg in de paddock. Favoriete bestemmingen? Monza en Suzuka. Lijfspreuk: Lust for life. Ook groot liefhebber van de NBA.