Jacques Villeneuve rijdt momenteel domweg te langzaam, en hij weet dat ook. Dat stelt teambaas Peter Sauber in het Britse magazine Autosport. Het is voor het eerst dat Sauber zo openlijk toegeeft dat hij vindt dat zijn stercoureur ondermaats presteert.


,,Jacques is zonder meer te traag’’, zegt de Zwitser. ,,We zijn ons daar allemaal van bewust, hij en wij ook.’’ De wereldkampioen van 1997 is regelmatig beduidend langzamer dan zijn teamgenoot Felipe Massa. Desalniettemin heeft Villeneuve vijf punten achter zijn naam staan, en de Braziliaan twee.

Sauber stelt dat team en coureur op zoek zijn naar een oplossing. Eerst en vooral wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem. Waarom is Villeneuve zo langzaam? ,,Het is moeilijk de oorzaak te vinden’’, stelt Sauber in Autosport. ,,Het probleem zit ergens verborgen en wij moeten dat intern oplossen.’’

Villeneuve keerde vorig jaar september terug in de Formule 1 nadat hij een jaar eerder door BAR aan de kant werd geschoven. De Canadees reed Grand Prix’ voor Renault, maar maakte totaal geen indruk. Desondanks kon hij voor twee jaar bij Sauber terecht.