Er lijkt een scheuring te ontstaan in de ’Groep van Negen’ die werken aan een alternatief voor de Formule 1 per 2008. Jordan/Midland (foto: teamchef Colin Kolles) en Red Bull Racing gaan evenals ’eenling’ Ferrari naar de FIA-bijeenkomst van komende vrijdag waarin over de toekomst van de Formule 1 wordt gesproken. Vorige week nog kondigde BAR-directeur Nick Fry aan dat de ’Groep van Negen’ als één man de FIA-bijeenkomst voor vrijdag 15 april zou boycotten. De teams zouden hun eigen plannen voor de toekomst van de sport uitwerken (dan wel voor een alternatief GPWC kampioenschap), en die in de zomer overleggen aan FIA-voorzitter Max Mosley en Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

Daarop kondigde de internationale autosportfederatie aan dat de bijeenkomst desondanks toch door zou gaan. Jordan, door de overname door Midland niet gebonden aan enige historie en Red Bull (idem dito) hebben, aldus de website van Autosport-Atlas, nu toch gemeend komende vrijdag bij Ferrari aan te moeten schuiven.

De beslissing van Jordan/Midland en Red Bull Racing toch naar de FIA-bijeenkomst te gaan zou er op kunnen duiden dat deze teams overwegen naar het Ferrari-kamp over te stappen. Tenzij de twee als ’spionnen’ voor de Groep van Negen zijn afgevaardigd. Wordt ongetwijfeld spoedig vervolgd.