Dat Tiago Monteiro de laatste twee races beter heeft gepresteerd dan zijn Indische teamgenoot Narain Karthikeyan is ook de Jordan-leiding niet ontgaan. Karthikeyan heeft te horen gekregen dat hij beter moet presteren.
 


,,We zijn er ons van bewust dat onze coureurs rookies zijn. Maar ik was niet erg tevreden over de prestatie van Narain in Monaco en ik was ook niet blij met zijn resultaat op de Nürburgring. Hij weet dat: ik heb het hem verteld,” aldus teambaas Collin Kolles.

Geen van de twee Jordan-coureurs zijn nog in de buurt van de punten geëindigd. Wel moet opgemerkt worden dat Monteiro elke race nog is gefinished. Karthikeyan haalde twee keer, door een technisch probleem, de eindstreep niet. Hoewel de Indiër de eerste paar races verbaasde door zijn teammaat constant voor te blijven, is het nu echter de Portugees die het best voor de dag komt.

,,In het begin lag Tiago een beetje achter op Narain, qua ontwikkeling. Maar nu is het Tiago die beter presteert. Dan komt toch de ervaring om de hoek kijken,” aldus Kolles. De Duitser geeft ook toe dat de teleurstellende resultaten niet geheel aan de coureurs te wijten zijn. ,,Ik denk dat beide coureurs niet zo slecht zijn als nu lijkt. We moeten ze gewoon een betere auto geven en dan zal het een stuk beter gaan. We zijn realistisch genoeg om te weten dat de auto niet goed is. Dat zie je op de baan ook.”

Het Canadese circuit is voor Monteiro geen onbekend terrein. Hij reed hier al eerder in Amerikaanse Champcarseries. Voor Karthikeyan is het ander verhaal. Hij heeft nog geen ervaring op het circuit in Montreal en zal dus grote moeite krijgen om zijn teambaas tevreden te stellen.