Zoals de zaken er nu voorstaan zal er volgend seizoen nog maar één privé-team in de Formule 1 actief zijn. Jordan werd de afgelopen winter verkocht en eind juni werd bekend dat BMW het Sauber-team overnam. Dat laatste zorgt voor de nodige vraagtekens bij Eddie Jordan, de Ier snapt niet waarom BMW’s keuze op Sauber is gevallen.


Hoewel de oud-teambaas veel respect heeft voor zijn Zwitserse oud-collega, zet hij de nodige vraagtekens bij de recente overname van het team. ,,Ik snap echt niet hoe BMW het in haar hoofd haalt om een team als Williams te verlaten. Sauber heeft totaal geen ervaring met het winnen van races, laat staan met het veroveren van titels", vertelt de Ier Formule1.info-medewerker Adam Cooper. ,,Peter is misschien wel de meest eerlijke persoon in de paddock, maar dat maakt van hem nog geen winnaar."

,,BMW spreekt al voorzichtig over het winnen van kampioenschappen en dat is iets wat ik niet snap. Het team moet eerst maar eens proberen een race te winnen, wat dat betreft snap ik niet dat de Duitsers de ambitie om wereldkampioen te worden nu al hardop uitspreken", vervolgt Jordan.

De oprichter van het Jordan-team, dat voor aanvang van het huidige seizoen over werd genomen door de Midland Group, denkt dat de motorfabrikant uit München beter met hem in zee had kunnen gaan. ,,Peter Sauber is er nooit in geslaagd dusdanig verrassend uit de hoek te komen dat hij races kon winnen. Een team moet echt heel sterk zijn om voor het kampioenschap te gaan. Ik ben nu weg uit de F1, maar wat dat betreft stonden de zaken bij mijn team er na 1998 en ’99 een stuk beter voor, wij weten wat er voor nodig is om zulke resultaten neer te zetten."