*

Jos Verstappen: ‘Max had podium even nodig, maar uiteindelijk wil je meer’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 mei 2018 09:01

Jos Verstappen: ‘Max had podium even nodig, maar uiteindelijk wil je meer’
Sutton Images

Max Verstappen had zijn podiumplek in Spanje ‘even nodig’ na een lastig begin van het seizoen, zegt zijn vader Jos Verstappen, die denkt dat er voor de volgende race in Monaco zelfs een kans ligt om te winnen.

Verstappen senior verklaart dat in Ziggo Sport-programma Peptalk en geeft aan dat het natuurlijk ook de bedoeling is om overwinningen mee te doen. “Een podium is altijd leuk, maar je wil uiteindelijk wel meer”, zegt hij. “Wij willen winnen.” De kans op een overwinning zit er daarbij gelijk de volgende race in Monaco al goed in, denkt Verstappen: “De motor is daar minder belangrijk want de rechte stukken zijn er niet zo lang”, vertelt hij, doelend op Red Bulls zwakste punt, de Renault-motor achterin.

Vooral in de kwalificatie komt de Renault-motor te kort op de Mercedes- en Ferrari-krachtbronnen, die een speciale kwalificatiestand hebben die de Renault niet heeft. “De kwalificatie blijft een probleem”, erkent Verstappen senior dan ook. Volgens hem is Red Bulls RB14 in de race zeker tot meer in staat dan een derde plek, maar dan moet de uitgangspositie – oftewel de startplek – wel goed zijn. “Vanaf de eerste startrij kan Max elke race winnen”, denkt hij.

Voor de race in Monaco is de kwalificatie juist heel belangrijk, maar ondanks het gebrek van de Renault-motor moet het daar dus wel goed zitten, verwacht Jos Verstappen. “Want in Barcelona was de auto het beste in de laatste sector. Dat zijn allemaal langzame bochten, net zoals je in Monaco hebt”, legt hij uit.

Daarnaast belangrijk in Monaco: “Geen fouten maken, een goede afstelling en vertrouwen.” Wat dat laatste betreft heeft de podiumplek in Spanje zijn zoon ook wel ‘wat meer vertrouwen voor Monaco’ gegeven, zegt Jos Verstappen. “Het was gewoon een sterke race”, zegt hij. “Dit willen we elk weekend zien.”