*

Jos Verstappen: ‘Max heeft zijn fans iets moois teruggegeven’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 augustus 2018 18:21

Jos Verstappen: ‘Max heeft zijn fans iets moois teruggegeven’

Met zijn derde plek in de Grote Prijs van België heeft Max Verstappen al zijn op het Circuit Spa-Francorchamps verzamelde fans iets moois teruggeven, vindt zijn vader en oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen. “En hij heeft het ook gewoon heel goed gedaan.”

Jos Verstappen werd in 1994 ook als derde geklasseerd in België, maar stond destijds niet op het podium op Spa. Hij finishte eigenlijk als vierde, maar schoof door naar de derde plek toen zijn Benetton-teamgenoot Michael Schumacher gediskwalificeerd werd. Dat hoorde hij pas uren later, toen hij al lang van het circuit was.

Max en Jos Verstappen.

Verstappen junior is zodoende de eerste Verstappen én de eerste Nederlander om daadwerkelijk op het Formule 1-podium te staan op Spa, en dat voor de ogen van vele tienduizenden Nederlandse fans. “Waanzinnig natuurlijk voor de fans dit resultaat”, zegt vader Verstappen. “Dat Max ze dit zo heeft kunnen teruggeven, is heel mooi. Je hoorde de fans ook harder voor hem juichen dan voor winnaar Sebastian Vettel.”

Onderweg naar het podium reed zijn zoon Max een goede, strakke race, vindt Jos. “Hij heeft het gewoon heel goed gedaan. Een goede start, mooie inhaalacties. Super goed”, zegt Verstappen, die constateert dat de snelheid in de race toch ook weer beter was dan verwacht, ondanks dat Mercedes en Ferrari zoals verwacht te sterk waren op de Belgische omloop waar motorvermogen zeer zwaar weegt.

Dat de oudere van de twee Verstappens nu niet langer de enige of laatste Nederlander is die op Spa een derde plek heeft gepakt, daar kan hij wel om lachen. “Ik ben het al lang gewend dat ik door Max uit de geschiedenisboeken wordt gereden!”

Grote foto: Red Bull Content Pool, kleine foto: Sutton Images.

Gerelateerd