Narain Karthikeyan is de volgende naam die is gevallen als kanshebber voor een van de vacante stoeltjes bij Jordan. De overname van Jordan door Midland F1 lijkt niet per definitie in het voordeel van Robert Doornbos uit te vallen. De Rotterdammer, die al enige tijd te boek staat als grote kanshebber op een van de racezitjes en deze week op uitsluitsel hoopt, krijgt in toenemende mate concurrentie van coureurs die 'bevriend' zijn met medewerkers van Midland F1.

Volgens het Britse magazine Autosport is de Indische coureur Narain Karthikeyan (28), de afgelopen jaren actief in de Nissan World Series, serieus in beeld voor een van de vrije cockpits. Hij reed voor Carlin Motorsport in de Britse Formule 3. Trevor Carlin is thans sportdirecteur bij Midland F1. Karthikeyan heeft al enige Formule 1 kilometers in zijn bagage: hij testte in 2001 al voor Jaguar en Jordan, en later nog eens voor Minardi. Karthikeyan heeft de reputatie nogal eens onnodig foutjes te maken, maar is eveneens zeer toegankelijk en vriendelijk, en erg goed in de regen.

Champcar-coureur Mario Dominguez is de andere rijder die, met dank aan Midland, in toenemende mate kans maakt op een stoeltje bij Jordan. De Mexicaan heeft komend weekend gesprekken met zowel Eddie Jordan als Midland baas Alex Shnaider. Ook de naam van BAR-testcoureur Anthony Davidson wordt in toenemende mate genoemd.

Geen goede ontwikkelingen voor Timo Glock en Robert Dornbos, die allebei tot een week geleden vrijwel zeker leken van een (hernieuwd) Jordan-contract. Wordt ongetwijfeld zeer spoedig vervolgd.