Kleine problemen hebben gisteren de tests van Michael Schumacher en Rubens Barrichello met de nieuwe F2005 gehinderd. Desalniettemin gelooft de Braziliaans coureur heilig in een wederopstanding van Ferrari in de komende Grand Prix van San Marino.

Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport strandde Barrichello donderdag op Mugello met elektrische problemen, terwijl Michael Schumacher op Fiorano tot stilstand kwam met een hydraulisch euvel, net als in de Grand Prix van Bahrein.

Toch blijft Barrichello geloven in een goed resultaat, volgend weekend in de Grand Prix van San Marino: ,,We hebben de afgelopen dagen de wagen beter leren kennen. Dat het in Bahrein niet helemaal goed ging, was het gevolg van het feit dat we de wagen nog niet doorgrondden’’, aldus de Braziliaan in Gazzetta dello Sport. De bandenproblemen, die optraden in Maleisië en Bahrein, zouden volgens hem ook onder controle zijn. ,,Ik heb verschillende rubbersamenstellingen geprobeerd, en Michael verschillende constructies. Het ziet er goed uit. Bovenzien zal het in Imola aanmerkelijk koeler zijn. Ik ben optimistisch.’’

Ferrari heeft de afgelopen dagen bij tests in Mugello en Fiorano duizenden kilometers afgelegd met de F2005, in de hoop de kinderziektes uit de wagen te krijgen.

Go to Earlier Story

Go to the News Index