Robert Kubica ontkent dat er spanning heerst tussen hem en Williams. De Pool heeft veel respect voor het personeel van het team gezien de omstandigheden, die ‘niet makkelijk’ zijn. Kubica ontkent tevens dat hij twijfelt aan de recente keuzes van Williams.

Kubica heeft de laatste tijd kritiek geuit over de omstandigheden bij Williams. In Rusland moest de Pool uit voorzorg zijn auto in de garage parkeren om onderdelen te sparen, nadat George Russell gecrasht was. In Japan kreeg Kubica een nieuwe voorvleugel, waar de Pool zeer over te spreken was, maar die werd vóór de race van de auto gehaald. De Pool was daar niet blij mee, maar hij ontkent dat er spanning heerst binnen het team.

”Er is geen spanning”, zegt Kubica tegen Autosport. ”Het is geen makkelijke situatie, maar ik heb een goede band met het team. Eén voorval heeft zeker geen invloed op de band met de mensen met wie ik werk. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We begrijpen de situatie al beter, maar soms hebben we een ander standpunt. Ik zit volgens mij al lang genoeg in deze sport om het standpunt van het team te begrijpen”, aldus Kubica.

Recente keuzes Williams
”Natuurlijk zijn we soms beperkt met het materiaal, maar dat is nou eenmaal hoe het is. Dat is waarom ik zelfs meer respect heb voor de mensen die hier werken. Ze geven niet op en ze werken heel hard. Ze leveren fantastisch werk als je ziet wat we hebben”, voegt de Pool toe.

Kubica ontkent daarnaast dat hij twijfelt aan de recente keuzes van het team. ”Ik heb nooit aan het team getwijfeld. Ik heb alleen gevraagd hoe dingen besloten worden. Soms is het genoeg om over dingen te praten. Sommige dingen hadden anders aangepakt kunnen worden als we erover zouden praten en niet ineens dingen anders zouden doen”, aldus Kubica.