Robert Kubica zegt dat hij nog geen idee heeft of hij volgend jaar nog in de Formule 1 rijdt. De Poolse Williams-coureur zegt dat er wel plannen zijn, maar dat het niet alleen van hem afhangt of hij nog wel in de Formule 1 te zien zal zijn. Zijn teamgenoot George Russell verwacht dat hij zijn contract bij het team zal uitzitten.

Kubica maakte dit jaar zijn rentree in de koningsklasse van de autosport. De Pool raakte in 2011 gewond aan zijn rechterarm na een rallycrash, waardoor hij zijn Formule 1-carrière tijdelijk moest opgeven. Dit jaar zit hij bij Williams, maar daar loopt het nog niet lekker voor Kubica. Zijn teamgenoot George Russell, die een driejarig contract uitzit bij het team, verslaat hem tot nu toe in elke kwalificatie, en in de races loopt het ook nog niet goed. Desondanks heeft Kubica wel een punt gepakt, terwijl Russell nog snakt naar zijn eerste punt in de Formule 1.

”Ik weet nog niet wat ik in 2020 ga doen”, zei Kubica bij het Verva Street Racing evenement in Polen. ”Er zijn nog geen details bekend. Er zijn al plannen, maar het hangt niet volledig van mij af. We zien wel hoe het zal verlopen. Het is dezelfde situaties als alle andere jaren, je moet gewoon geduld hebben”, voegt Kubica toe.

Foto: Motorsport Images

‘Moet iets drastisch gebeuren als ik hier niet rijd’
Claire Williams, de teambaas, zegt dat de Pool een ‘vitaal’ onderdeel is van Williams en dat hij de rol van ontwikkelingsrijder goed vervult. ”We hadden een coureur als Robert nodig, met al zijn technische ervaring. Het is geen gemakkelijk seizoen voor Robert, maar beide coureurs kunnen in deze auto niet laten zien wat ze kunnen. Maar Robert doet wat ik van hem verwacht”, aldus Williams.

Aan de andere kant van de garage verwacht Russell dat hij zijn driejarige contract bij Williams zal uitzitten. ”De situatie is dat ik een driejarig contract heb bij Williams. Tenzij er iets drastisch gebeurt, zie ik geen reden dat ik de komende jaren niet voor dit team zal rijden”, zegt de 21-jarige Brit tegen Autosport. ”Zolang ik goed blijf presteren, zullen ze mij ondersteunen en dat geeft een coureur rust. Het zorgt ervoor dat je je volledig kan concentreren op het werk wat verricht moet worden”, aldus Russell.