Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat kijkt uit naar de aanstaande Grand Prix van Monaco. De Rus, net als veel collega’s woonachtig in het Prinsdom, noemt het ‘een tweede thuisrace’ en hoopt op een goed resultaat op het stratencircuit.

“Het voelt als een tweede thuisrace”, meent Kvyat. “Tijdens een raceweekend kan ik gewoon in m’n eigen bed slapen en ’s ochtends kan ik naar de paddock lopen, dat is best wel cool! De baan zelf is uniek, reflexen en reactietijd zijn hier erg belangrijk. Je rijdt op gevoel en je moet het juiste ritme en de goede flow vinden om het hier goed te doen.”

Kvyat debuteerde in 2014 in het Prinsdom met een uitvalbeurt. In 2015 noteerde hij met een vierde plaats zijn hoogste klassering voor de Grand Prix van Monaco. Vorig jaar viel hij ook uit, dus hoopt hij nu weer op een goed resultaat.

“Het lijkt inderdaad alsof ik een soort patroon heb in Monaco. Dit jaar zou dus weer een goede race moeten worden!”, lacht Kvyat. “Mijn kwalificaties zijn meestal wel redelijk en in 2015 reed ik misschien wel de beste race uit mijn carrière. Dit jaar hoop ik weer op een goed weekend. Met P4 zou ik dan mijn Monaco-patroon goed doorzetten.”

Kvyat

Kvyat finishte in 2015 op P4 in Monaco, zijn beste resultaat tot nu toe in het Prinsdom.