Voor het eerst sinds bijna acht maanden staat Michael Schumacher weer op pole-positie. Op de Hungaroring stuurde de Duitser vanmiddag voor de 64e maal zijn bolide naar de eerste startplaats.
Tot nog toe was hem dat dit jaar niet eerder gelukt. Tijdens de Grand Prix van Japan in 2004 was de Ferrari-coureur voor het laatst de snelste in de kwalificatie. ,,Ik ben dan ook erg blij om terug te zijn. Met name na die slechte periode waarin eigenlijk niets in ons voordeel leek te werken”, vertelt de 36-jarige in de persconferentie naderhand.

Even werd het nog spannend, want Juan Pablo Montoya zat er in de eerste sector dichtbij. Uiteindelijk moest de Colombiaanse McLaren-coureur echter zijn meerdere erkennen in de zevenvoudig kampioen. Met een 1:20.779 was hij bijna 0,9 seconde langzamer dan ‘Schumi’, die de snelste tijd van het weekend reed.

Ook kampioenschapsleider Fernando Alonso kwam er niet aan te pas. De Spanjaard zat echter in de eerste sector al ruim twee tienden boven Schumachers tussentijd. De Renault-coureur verloor vervolgens nog eens vier tienden in de tweede sector en ging in de laatste bocht nog even over het gras, waardoor hij zelfs niet in de buurt kwam van de eerste startplaats. Alonso begint de Hongaarse race morgen als zesde. Naast Schumacher en Montoya, starten ook Trulli, Raikkonen en Ralf voor hem.

De problemen bij Williams waren nog groter. De coureurs maakten echter geen fouten vanmiddag. Met een twaalfde tijd voor Heidfeld en een zestiende voor Webber blijkt wel dat de FW27-bolide veel tekort komt. De Australiër hield enkel de Minardi’s en de Jordans achter zich.

Christijan Albers toonde zich naderhand daarentegen wel tevreden. De Nederlander was rapper dan stalgenoot Doornbos, die zich in de eerste bocht even verremde, en de twee Jordans.

PPB