Het begint er steeds meer op te lijken dat Patrick Friesacher aan zijn laatste Grand Prix-weekend in dienst van Minardi bezig is. De sponsoren van de Oostenrijker lopen achter met betalen en zowel Paul Stoddart als Friesachers manager heeft in de Oostenrijkse media laten weten dat er snel iets moet veranderen. ,,Er staat geen enkele druk op Patrick wat betreft zijn prestaties, hij moet zich gewoon op het racen concentreren. Wat de sponsoring betreft is het een ander verhaal. Als er niet betaald wordt, dan zal hij merken wat de consequenties zijn", verklaart teambaas Paul Stoddart in de Salzburger Nachrichten.

In de winter was de Deen Nicolas Kiesa de gedoodverfde favoriet om de teamgenoot van Christijan Albers te worden. Dat ging echter niet door, waarschijnlijk vanwege een gebrek aan sponsorgeld. Daarop kreeg Patrick Friesacher de kans, maar nu zijn sponsoren niet met geld over de brug lijken te komen wankelt zijn stoeltje bij het team uit Faenza.

Friesachers manager Thomas Frank wil niks weten van een eventuele scheiding tussen de coureur en het Minardi-team, er is immers een contract tot het einde van het seizoen getekend. In de Kronen Zeitung kan hij alleen niets anders zeggen dan dat er inderdaad een achterstand is. ,,De situatie is wat mij betreft niet geheel duidelijk, maar het klopt dat er nog het nodige geld overgemaakt moet worden. De problemen moeten in ieder geval snel opgelost worden."

Zoals Formule1.info vorige week ten tijde van de Franse Grand Prix onthulde, is Robert Doornbos de grote kanshebber om het stoeltje van de 24-jarige Oostenrijker over te nemen. In die situatie is vandaag de dag nog geen verandering gekomen, voor aanstaande zondag zou Doornbos’ sponsor Harrie Muermans een afspraak hebben gemaakt met Paul Stoddart. Muermans zou de Nederlander willen helpen met het in de wacht slepen van een Minardi-cockpit. In Duitsland zou de Rotterdammer dan achter het stuur van de PS05 plaats moeten nemen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

KVN