Bij Williams lijkt er altijd wel een coureur te zijn die brokken maakt. Is het Pastor Maldonado niet, dan is het – zoals vandaag – Bruno Senna wel.

“Ik was hard aan het pushen tijdens de tweede vrije training en dat betekent op een circuit als dit dat je in de muur terecht kan komen”, weet Senna inmiddels, nadat hem dit na iets meer dan een halfuur rijden in de twee training overkwam en hij zodoende een rode vlag veroorzaakte.

“Ik maakte een fout en raakte de muur, waarbij de auto beschadigd raakte”, legt de Braziliaan uit. “De schade lijkt gelukkig mee te vallen, maar we zullen toch hard aan het werk moeten om ons alsnog zo goed mogelijk voor te bereiden op morgen”, weet Senna, die verder nog aangeeft dat hij ‘ondanks dat het een lastige dag was’ veel heeft geleerd.

Waar Senna brokken maakte en de tweede training als zeventiende afsloot, wist Maldonado vandaag uit de problemen te blijven. Helaas voor de Venezolaan zat de snelheid er aan de andere kant echter ook niet lekker in. “Daar moeten we aan werken”, benadrukt de coureur die de dag als dertiende afsloot dan ook.

“We hebben ons testprogramma namelijk afgewerkt, veel informatie verzameld en lijken het in de lange runs goed te doen, maar het is toch nog een beetje een raadsel waar we precies staan”, geeft Maldonado toe. “We hebben namelijk geen idee van waar de andere teams mee bezig waren en dit is een wat onvoorspelbaar circuit, dus meer dan afwachten wat er morgen gebeurt, kunnen we eigenlijk niet doen.”