Nicholas Latifi gaat volgend seizoen aan de slag als reservecoureur bij Williams. De Canadees komt over van Force India, waar hij dit jaar actief was als test- en reservecoureur.

Latifi (23) was de afgelopen drieënhalf jaar actief in de Formule 2; een 5e plaats in het kampioenschap was in die klasse zijn beste resultaat. Latifi mocht vorig jaar voor het eerst aan de Formule 1 proeven bij een Formule 1-test voor Renault. Bij Renault stond hij in 2017 namelijk onder contract als reserverijder. Dit jaar verkaste hij naar Force India, waar Latifi vijf keer een vrije training voor zijn rekening nam.

Latifi reed dit seizoen 5 vrije trainingen voor Force India.

Volgens Williams heeft Latifi ‘een schat aan ervaring en kennis’ die het team kan inzetten voor de ontwikkeling van de FW42, Williams’ bolide voor volgend jaar. Latifi gaat het team ondersteunen bij raceweekenden en mag in 2019 zes vrije trainingen én twee Pirelli-testsessies rijden.

‘Fantastische mogelijkheid’
“Ik ben blij dat ik in 2019 voor een iconisch team als Williams kan uitkomen als reservecoureur”, aldus Latifi. “Het is een fantastische mogelijkheid om mijn Formule 1-ontwikkeling voort te zetten en meer ervaring op de baan te krijgen met de vrije trainingen en Pirelli-tests. Een groot deel van mijn rol zal als simulatorcoureur zijn en het ondersteunen bij de ontwikkeling van de nieuwe auto. Ik kijk er naar uit om tijd op de fabriek in Grove door te brengen om samen te werken en ondersteunen waar ik kan. Dit is een geweldige kans en ik heb zin om aan de slag te gaan.”

“Nicholas is succesvol in de opstapklassen, heeft de race-achtergrond die wij zoeken en is intelligent en ijverig”, motiveert teambaas Claire Williams. “Nicholas gaat vrije trainingen en verschillende tests voor ons doen volgend jaar. Daarnaast gaat hij in de simulator werken voor het team. We zijn er zeker van dat hij goed past bij het team en kijken er naar uit om volgend jaar met hem samen te werken.”

Williams’ line-up voor 2019: George Russell, Robert Kubica en Nicholas Latifi.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.