Mercedes-adviseur Niki Lauda is niet helemaal tevreden over de updates die het team deze week heeft doorgevoerd. De auto kampt volgens de Oostenrijker met een paar problemen.

In gesprek met RTL spreekt Lauda zich uit over de vernieuwde auto. “Persoonlijk ben ik niet helemaal tevreden. We hebben een paar updates getest en het resultaat was niet zoals we verwachtten. Daarom moeten we vandaag verder testen. We moeten meer veranderingen doorvoeren om te begrijpen hoe de auto het snelst over het circuit kan.”

Optimistisch
De Oostenrijkse oud-wereldkampioen blijft optimistisch in aanloop naar het nieuwe seizoen. “Ik weet zeker dat we die problemen kunnen oplossen voor Melbourne. Het wordt wel een zwaar jaar voor Mercedes, denk ik. Maar we doen ons best. Ik ben optimistisch.”

Concurrentie
Ferrari en Red Bull hebben de afgelopen weken laten zien dat ze er staan. Lauda verwacht dan ook zware concurrentie voor het team van Mercedes. “De eerste drie races geven ons een idee van waar we staan. Ik denk dat Ferrari, Mercedes en Red Bull misschien twee of drie tienden van elkaar zitten. Het veld komt dichter bij elkaar, dat is mooi. Dat is goed nieuws voor de seizoensopening.”