Laurent Mekies, chef veiligheid en adjunct racedirecteur van de FIA, komt in dienst bij Ferrari. Dit hebben beide partijen bekendgemaakt.

Mekies trad in 2014 in dienst bij de FIA en werd daar verantwoordelijk voor alle veiligheidszaken en de medische voorzieningen. In 2017 kreeg de Fransman er een functie bij toen hij werd aangesteld als adjunct-racedirecteur en zodoende de facto de rechterhand van Charlie Whiting werd. In die hoedanigheid hebben de sportieve- en technische reglementen van de FIA voor Mekies geen geheimen meer.

Juist daarom is het vertrek van Mekies naar Ferrari een pikante zaak. Met de kennis die hij heeft opgedaan bij de autosportbond zou hij bij alle teams meer dan welkom zijn, maar dat hij in dienst komt bij Ferrari, dat door recente aanvaringen met Formule 1-eigenaar Liberty Media ook op enigszins gespannen voet met de FIA verkeert, zal de FIA-bazen niet lekker zitten.

Ferrari wil over de exacte rol van Mekies voorlopig niet meer kwijt dan dat hij rapporteert aan technisch directeur Mattia Binotto.