*

Leclerc geniet van gevecht Britse Grand Prix: ‘Leukste race tot nu toe’

Laurens Stade

Laurens Stade

14 juli 2019 17:03

Leclerc geniet van gevecht Britse Grand Prix: ‘Leukste race tot nu toe’

Charles Leclerc behoorde zondag tot de smaakmakers van de race. Zijn gevecht met Max Verstappen ging ronden lang door. Het kwam zelfs tot contact tussen de twee, maar ze konden allebei door. Leclerc eindigde de race op de derde plaats, terwijl de Nederlander uiteindelijk genoegen moest nemen met een vijfde plaats na contact met Vettel.

De 21-jarige Leclerc startte vanaf de derde plaats, en had om die positie ronden lang een gevecht met Verstappen. Hij is dan ook blij dat hij ondanks het intense gevecht op het podium staat: ”Het is mooi om derde te worden. Dit was de leukste race tot nu toe. Het was moeilijk, het ging niet zoals we wilden. We verloren het gevecht met de safety car. Ik was wel blij met het gevecht,” aldus de Monegask.

Leclerc had al voor de race aangekondigd zijn rijstijl aan te passen na de race in Oostenrijk, waar Verstappen hem drie ronden voor het einde inhaalde. ”De laatste race was echt een eye-opener. We kunnen heel ver gaan en echt op de limiet rijden. Uiteindelijk ben ik dan ook blij dat deze race gegaan is zoals hij is gegaan”, aldus een tevreden Leclerc.

Gerelateerd