Er is geen sprake van verdeeldheid binnen Ferrari na de Britse Grand Prix, stelt Charles Leclerc. De Monegask benadrukt dat er wel teleurstelling heerste over het resultaat, maar dat het volledige team blij was voor Carlos Sainz, die zijn eerste Formule 1-zege pakte.

Leclerc lag aan de leiding op Silverstone toen de safetycar de baan op kwam. Waar hij door moest rijden van het team, kwam Sainz binnen voor een pitstop. Dat bood hem de kans om de race te winnen terwijl Leclerc op de harde band weinig kans maakte om Sergio Pérez en Lewis Hamilton achter zich te houden.

Na de race was Leclerc witheet en werd tot kalmte gemaand door teambaas Mattia Binotto. Er gingen vervolgens verhalen in Italiaanse media dat een deel van het aanwezige Ferrari-personeel vanwege de strategische keuzes niet wilde deelnemen aan de teamfoto om Sainz’ eerste zege te vieren. Dat ontkent Leclerc.

Lees ook: Palmer: ‘Lijkt alsof Ferrari niet wil accepteren dat Leclerc de leider is’

“Dat is echt niet waar”, benadrukt Leclerc. “En ik had gewild dat ik dit niet hoefde te doen, want dit is precies de vraag die ik overal heb gekregen”, aldus Leclerc, die had gehoopt dat hij deze vraag niet had hoeven beantwoorden.

“We zijn extreem verenigd”, voegt Leclerc toe. “Was er teleurstelling na de laatste race omdat we eerste en vierde werden? Ja, dat was er zeker. Waren we heel erg blij dat Carlos zijn eerste race won? Ja, dat waren we oprecht.”

Lees ook: Sainz heeft geen spijt van keuzes in Silverstone: ‘Ferrari heeft gewonnen, ik heb gewonnen’

“Maar natuurlijk lig je voor de safetycar eerste en tweede en finish je uiteindelijk als eerste en vierde. Dus er is wel iets van een teleurstelling. Maar er is geen enkele verdeeldheid binnen het team, dat staat vast”, aldus de Monegask.

Binotto bezoekt Leclerc

Om wat zaken te bespreken heeft Binotto deze week een privébezoek gebracht aan Leclerc in Monaco, zo geeft de coureur aan. Ook na de race waren de twee in gesprek gegaan, al ging dat er wat minder gezellig aan toe. “We hadden veel te bespreken over de afgelopen twee races”, zegt Leclerc. “Hij was eerst nogal boos op mij na Silverstone omdat hij zag dat ik extreem down was, wat hij uiteraard begreep. Maar hij wilde er graag voor zorgen dat ik in orde was en dat ik zou beseffen dat ik het ook geweldig heb gedaan gezien de situatie waarin ik me na de safetycar bevond.”

“Dat gesprek in Monaco is iets dat we meestal doen”, legt Leclerc uit. “Hij kwam naar Monaco, omdat de laatste vijf races nogal zwaar voor me zijn geweest. En ik wilde gewoon thuisblijven, me een beetje afsluiten van alles, om volledig 100 procent te zijn voor dit weekend.”

Foto: Motorsport Images