Charles Leclerc houdt zeven punten over aan de tweede sprintrace van het seizoen. De Ferrari-coureur eindigde op de Red Bull Ring achter winnaar Max Verstappen en voor teamgenoot Carlos Sainz.

Leclerc had zich vrijdag op de tweede plaats gekwalificeerd voor de honderd kilometer lange race van zaterdag en liet direct bij het doven van de lichten zijn ambities zien. Hij probeerde in haakse eerste bocht rechtsaf zijn Ferrari naast de Red Bull van Verstappen te plaatsen, maar die hield de deur vakkundig dicht “Het was krap, maar we konden verder”, blikte de 24-jarige coureur direct na afloop terug.

Lees ook: Verstappen wint sprintrace op Red Bull Ring en start GP vanaf eerste plek

In plaats van Verstappen te verschalken kwam Leclerc nu onder vuur van teamgenoot Sainz te liggen. De winnaar van de Britse Grand Prix was als derde was gestart en kon na lang aandringen voorbij aan Leclerc. Die liet dat niet op zich zitten en pakte niet veel later P2 terug. Het gevecht dat zich vervolgens tussen de beide Ferrari-coureurs ontvouwde, bood Verstappen de kans om weg te rijden en een voorsprong op te bouwen. Leclerc denkt niet dat hij zonder het interne Ferrari-duel een gooi had kunnen doen naar de overwinning. “We zaten qua snelheid dicht bij elkaar dus ik denk niet dat ik Verstappen had kunnen pakken.”

De sprintzege leverde Verstappen acht punten, tegen zeven voor Leclerc. Die was niet erg rouwig om het minimale puntenverlies. “Het ligt allemaal dicht bij elkaar. We waren tegen het einde van de race sterk. Morgen zal het vooral gaan om bandenmanagement. We zijn snel en kunnen ze morgen hebben.”