Charles Leclerc is van de leiding uitgevallen in de Grand Prix van Frankrijk. De Monegask verloor de controle over zijn Ferrari in bocht 11 en kon vervolgens zijn weg niet meer vervolgen.

Polesitter Leclerc had een uitstekende start op het bloedhete Paul Ricard, waar Max Verstappen hem wel onder druk bleef zetten maar niet genoeg had om de Ferrari in te halen. De Nederlander worstelde op de mediums en maakte een pitstop terwijl Leclerc langer door bleef gaan op de mediums.

Maar in ronde 18 van de 53 ging het opnieuw fout voor Leclerc, die dit seizoen al veel pech heeft gekend. Dit keer leek er opnieuw sprake van een probleem aan de bolide, waardoor hij in bocht 11 de controle over de F1-75 verloor en kwam tegen de bandenstapels tot stilstand. Het was meteen einde race voor de nummer twee in het kampioenschap.

“Ben je in orde?”, vraagt zijn engineer, Xavier Marcos Padros. “Ik kon niet van het gas af!”, schreeuwt de zeer gefrustreerde Leclerc het uit op de boordradio, waarna er nog een lange, harde schreeuw klinkt. Het is een flinke domper voor de Monegask, die hier opnieuw een goede slag had kunnen slaan in de titelstrijd met Verstappen, maar nu puntloos Frankrijk verlaat.

Verstappen toonde zich wel meteen sportief op de boordradio, nadat hij te horen kreeg dat Leclerc er in bocht 11 vanaf was gegleden. “Is hij in orde?”, vraagt Verstappen aan het team. “Hij is in orde, bedankt voor het vragen”, antwoordt engineer Gianpiero Lambiase.