Afgelopen zondag scoorde het Minardi-team zeven punten, misschien wel het beste resultaat uit de historie van het team. In de Engelse Grand Prix van 1989 eindigden de twee Minardi’s eveneens op de plaatsen vier en vijf, maar toen werden er minder punten uitgedeeld. Voormalig Minardi-vrijdagtester Bas Leinders denkt dat de Italiaanse renstal nog wel beter kan. ,,Het is goed om te zien dat Minardi eindelijk een nieuwe wagen heeft, vorig seizoen reed ik met de auto waarmee Mark Webber tijdens zijn debuutrace punten wist te scoren. Bovendien waren de krachtbronnen al enkele jaren oud. De mensen van het team werkten met de bescheiden middelen die ze hadden erg hard, misschien dat ze nu nog harder gaan werken om Jordan voor te blijven", vertelt de Belg tegenover Formule1.info

Zou hij misschien willen ruilen met Christijan Albers? ,,Uiteraard zou ik erg graag voor Minardi willen racen. Helaas heb ik te weinig sponsors zodat ik kansloos ben voor een Formule 1-stoeltje bij het Italiaanse team. Maar Christijan Albers is een zeer goede en snelle coureur, die zijn kans eerlijk heeft verdiend. Hij is vast gegroeid sinds het moment dat we voor het laatst samen hebben geracet."

Zoals Leinders al aangaf, wordt hij vanwege geldgebrek gehinderd in zijn mogelijkheden. Tijdens de afgelopen winter was hij daarom al vroeg genoodzaakt de Formule 1 uit zijn hoofd te zetten. Hoewel hij het kan begrijpen, stelt het hem tegelijkertijd teleur. ,,Het is niet nieuw dat je met geld over de brug moet komen. Dat moest Thierry Boutsen al in 1984 en Michael Schumacher moest eveneens veel geld op de rekening van Eddie Jordan storten. Het is gewoon spijtig dat zelfs de grootste talenten niet alleen van hun snelheid afhankelijk zijn."

Met de eerste nieuwe auto in vier jaar, enkele testsessies en twee goede coureurs heeft Minardi het gat richting de Jordans zeker op kwalificatiesnelheid behoorlijk kunnen verkleinen. Voor velen komt dat als een verrassing, voor Bas Leinders daarentegen niet. ,,Nee, de resultaten van Minardi verrassen mij niet. Ik denk zelfs dat ze beter kunnen presteren als ze weer gebruik gaan maken van een vrijdagtester."

Tot slot zijn eigen toekomstplannen. De Belg was betrokken bij de ontwikkeling van de Formule Superfund-bolide. De laatste tijd is daar echter weinig meer van vernomen, al is er onlangs nog getest. ,,Het klopt dat de Formule Superfund nog altijd bezig is met de voorbereidingen van de nieuwe wagen. Zelf richt ik me samen met mijn manager Rick Gorne op een stoeltje in de Champcars, hopelijk nog dit seizoen. We zijn niet aan het onderhandelen omdat er geen stoeltje vrij is, maar we onderhouden nauwe contacten met alle teams."