Vitantonio Liuzzi, derde rijder bij Red Bull en boezemvriend van Robert Doornbos, vindt het geweldig: het officiele Grand Prix-debuut op Hockenheim van zijn oude maat uit de Formule 3000 bij Arden. ,,Dit is beter dan die vrijdag bij Jordan!”
 
Liuzzi scheurt donderdagmiddag met een off the road motor door de GP2-paddock van Hockenheim. Effe bijkletsen met zijn oude vrienden bij Arden, het team waarmee hij vorig jaar de titel pakte in de Formule 3000. ,,Great bike!” grijnst de Italiaan als hij in gesprek raakt met Formule1.info. Maarre, Robert al gesproken? ,,Nee, hij moet me nodig eens bellen!” grapt de flamboyante coureur. ,,Ik ben heel blij voor Robert, dit is goed voor hem. Beter racen met Minardi dan de vrijdag met die Jordan.”

Of Liuzzi zelf binnenkort ook weer races mag rijden, zegt hij nog niet te weten. ,,Ik hoop dat ik op Spa en Monza weer kan rijden.” Liuzzi verving Christian Klien als tweede rijder bij Red Bull in San Marino, en reed vervolgens ook in Spanje, Monaco en Europa. In Canada en Amerika was hij er zelfs helemaal niet meer bij (Scott Speed mocht de derde wagen besturen, terwijl Klien weer tweede rijder werd), terwijl hij sinds Frankrijk weer actief is als vrijdagtester. ,,Mijn handen jeuken!” En dan geeft hij weer gas, met zijn motor. ,,Ciao!!”

RW