Gerard Lopez, mede-eigenaar van Lotus, noemt het optreden van zijn team in de Grand Prix van Spanje bemoedigend. Toch stelt hij vast dat Ferrari momenteel over de beste auto beschikt.

“De Ferrari is momenteel waarschijnlijk de sterkste auto van het veld”, constateert Lopez. “Spanje was een belangrijke race, waar iedereen alle registers open trekt. Dus het is verrassend dat Red Bull wat achterblijft. Van Mercedes verwachtte iedereen wel dat ze snel zijn over één ronde.”

Volgens Lopez presteert Lotus volgens verwachting, al had hij op iets meer gehoopt. Kimi Räikkönen pakte in Spanje zijn vierde podiumplaats in vijf races, maar kon Fernando Alonso nooit bedreigen na vroeg in de race kostbare tijd te hebben verloren. Ondertussen moest Romain Grosjean de strijd staken met een defecte ophanging.

“We dachten de race te kunnen winnen”, zegt Lopez. “We lieten het echter liggen in de beginfase toen Alonso en Vettel voorbij Hamilton wisten te komen en wij vast kwamen te zitten in verkeer.”

“Verder ging het prima”, vervolgt Lopez. “De auto is heel constant en snel op alle bandensoorten. Dat Romain uitviel was teleurstellend, maar dat kan iedereen overkomen. Hij heeft dit jaar nog niet veel geluk gehad, maar ik weet zeker dat hij er weer bovenop komt.”