Het team van Lotus staat op het punt haar hoog aangeschreven technisch directeur James Allison te verliezen, zo wordt in de Britse media bericht.

Hoewel er nog geen officiële bekendmaking de deur uit is gedaan door Lotus, is deze volgens Autosport wel aanstaande aangezien het vertrek van Allison al een gedane zaak schijnt te zijn.

Autosport zegt namelijk van ‘hooggeplaatste bronnen binnen Lotus’ te hebben vernomen dat Allison zijn ontslag al heeft ingediend, terwijl ook andere publicaties berichten dat het zeker is dat Allison het team gaat verlaten.

Voor welke ander renstal Allison aan de slag gaat – en in welke rol – is overigens nog niet duidelijk. Geruchten over een vertrek van Allison doen echter al langer de ronde en de Engelsman is recentelijk in verband gebracht met Mercedes en McLaren, terwijl nu ook Ferrari – waar Allison van 2000 tot en met 2005 al eens heeft gewerkt – en Williams naar verluidt aan dat lijstje kunnen worden toegevoegd.

Allisons positie als technisch directeur bij Lotus gaat naar alle waarschijnlijkheid worden ingenomen door Nick Chester, die al sinds het jaar 2000 voor het team uit Enstone werkzaam is en momenteel de rol van engineering director vervult.