Paddy Lowe, technisch directeur van McLaren, noemt het ironisch dat circuitorganisatoren hebben gedreigd over te stappen van de Formule 1 naar IndyCars vanwege de nieuwe motorregels.

Uit vrees voor teruglopende bezoekersaantallen omdat een V6 turbo minder herrie maakt dan een atmosferisch V8, hebben de Grand Prix-organisatoren aan de bel getrokken. In een brandbrief geven ze aan zelfs te overwegen de Formule 1 te laten voor wat het is en voortaan de IndyCars uit te nodigen.

“Dat is ietwat ironisch”, aldus Lowe tegenover ESPNF1. “Want de IndyCar-motor is niet bepaald luid en kent ook geen hoog toerental, 12.000 volgens mij. Het is dus nogal een vreemd dreigement. Maar we moeten de circuiteigenaren respecteren. We hebben dezelfde belangen, dus we moeten samenwerken en niet met elkaar in conflict gaan.”

Lowe vindt de zorgen over de nieuwe V6-motoren bovendien ongegrond. “Het lijkt mij juist een prachtige formule”, zegt hij. “Het is een uniek pakket. Het is een compleet nieuw format en in combinatie met de voorgenomen brandstofbesparing en technologische aspecten is het een enorme uitdaging. Ik denk dat het goed gaat werken.”