Mercedes-topman Paddy Lowe denkt dat Lewis Hamilton ondanks het winnen van zijn derde titel een ‘ongemakkelijke winter’ tegemoet gaat vanwege de sterke vorm van teamgenoot Nico Rosberg eind 2015.

Hamilton verzekerde zich drie races voor het eind van de titel, met zijn derde zege op rij en tiende van het jaar. De drie Grands Prix die daarna nog volgden werden echter allemaal gewonnen door Rosberg, die ook de laatste zes polepositions op rij pakte.

Met dit sterke slotakkoord heeft Rosberg zijn teamgenoot iets gegeven om over na te denken, volgens Lowe: “Ik denk dat de laatste drie races een wake-up call waren voor Lewis, met Nico in topvorm. Lewis gaat daardoor een ongemakkelijke winter tegemoet”, wordt hij geciteerd door Autosport.

Lowe is daarbij van mening dat Mercedes er actief ‘voor heeft gezorgd’ dat Hamilton en Rosberg zo’n fel gevecht met elkaar kunnen hebben en het team zal dat zeker blijven doen, benadrukt hij. “De jongens moeten elkaar tot de limiet pushen, dat is precies wat we willen en waar we op aansturen.”

“Wat Lewis en Nico op het circuit hebben laten zien, is buitengewoon”, vervolgt Lowe, die duidelijk zeer onder de indruk is van de prestaties van het duo: “Het team heeft een geweldige auto en motor geconstrueerd, waar zij geweldig veel uit hebben weten halen.”

“Er wordt vaak gezegd dat moderne Formule 1-auto’s makkelijk te besturen zijn en coureurs veel hulp krijgen van de pitmuur, maar zo makkelijk is het echt niet. Lewis en Nico doen het simpelweg geweldig achter het stuur, zoals te zien is aan de resultaten en hoe weinig fouten ze maken.”

“Ik ben al lange tijd in de Formule 1 actief en weet dat zelfs de beste coureurs fouten maken, maar Lewis en Nico hebben dat het hele afgelopen seizoen niet gedaan, hetgeen hun goede prestaties onderstreept.”