De Engelse GP2-coureur Alex Lynn blijft aan het team van Williams verbonden. Lynn gaat in 2016 verder als ‘ontwikkelingscoureur’ voor het team uit Grove.

Lynn heeft die functie al sinds begin 2015. De samenwerking is het team en de coureur goed bevallen en is dus verlengd. “Ik ben daar heel blij mee, net zoals ik zeer dankbaar ben voor de aanhoudende steun die ik van Williams krijg”, laat Lynn weten.

“Het is geweldig om Williams te mogen helpen hun auto te ontwikkelen en het team in technisch en menselijk opzicht beter te leren kennen”, vervolgt Lynn, die daarnaast ook met DAMS verder gaat in de GP2 en – na in 2015 als zesde te zijn geëindigd – nu op de titel mikt. “Dat is mijn hoofddoel en Williams zal me helpen dat te bereiken. Ik ben vastbesloten in de GP2 te bewijzen dat ik in de toekomst een volwaardige Formule 1-coureur kan worden.”

De 22-jarige Lynn is niet de enige jongeling die door Williams wordt ondersteund. De zeventienjarige Canadees Lance Stroll is ook aan het team verbonden en rijdt daarnaast in de Formule 3. DTM-veteraan Gary Paffett, die tevens een lang verleden heeft als testrijder van McLaren, is door Williams gestrikt als simulatorcoureur.

Manor
Het team van Manor heeft ondertussen bevestigd dat Jordan King, die in 2015 haar ontwikkelingsrijder was, die functie eveneens blijft vervullen in 2016. Ook King rijdt daarnaast in de GP2. Dat King in functie blijft, is weinig verrassend. Zijn vader Justin King – een rijke zakenman – is de bestuursvoorzitter van het Manor-team.