Pastor Maldonado liet zich weer van zijn goede kant zien tijdens de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix. De Venezolaan veroverde de derde startplaats.

“Ik ben erg blij”, zegt Maldonado. “De sfeer in het team is uitstekend en dat betaalt zich uit. Sinds Barcelona zijn onze kwalificaties redelijk constant. Maar we hebben de auto iets weten te verbeteren.”

Na zijn verrassende zege in Spanje scoorde Maldonado geen enkel punt meer, maar hij is ervan overtuigd een einde te kunnen maken aan die reeks. “De eerste seizoenshelft was nogal wisselvallig, maar ik kijk uit naar de rest van het seizoen. Daarin moeten we de verloren punten inhalen.”

Bruno Senna bewees zichzelf geen dienst met een flinke schuiver in Q2. De Braziliaan verloor de controle over zijn Williams bij het insturen van Pouhun. Hij kon de auto nog opvangen, maar zijn kansen waren verkeken. 

“Misschien dat er iets beschadigd is geraakt toen ik zijwaarts over de kerbs schoof, want daarna had ik veel problemen met de auto”, verklaart Senna. “Ik verremde me niet, maar DRS stond nog open waardoor ik spinde. Maar ik houd mijn hoofd hoog voor morgen.”