Pastor Maldonado heeft ontkend betrokken te zijn bij de Venezolaanse fraudezaak aangaande het financieren van autosportactiviteiten. Zijn Formule 1-toekomst is volgens hem dan ook niet in gevaar.

“Deze zaak gaat mij niet aan, want ik heb nooit geld ontvangen vanuit de Venezolaanse staat”, beklemtoont de Williams-coureur in gesprek met Autosport. “Er bestaat wel een programma in Venezuela waarbij atleten tegen een voordelig tarief geld kunnen omwisselen – en van wat ik gehoord heb is daar jammer genoeg misbruik van gemaakt – maar dat heeft geen effect op mij.”

“Ik word namelijk direct gesponsord door PDVSA”, verklaart Maldonado, die naar eigen zeggen op het moment de enige is die op zo’n manier aan de aardoliemaatschappij verbonden is. “Er zijn weliswaar wel meer jongens die met PDVSA-logo’s op hun auto’s rondrijden, maar de simpele waarheid is dat zij niet direct gesteund worden door PDVSA”, legt hij uit.

Maldonado laat verder nog optekenen dat hij het onderzoek ‘een goede zaak’ vindt. “Het is goed dat de overheid, nadat er al jarenlang geruchten de ronde deden, dit nu eindelijk serieus opneemt en wil aanpakken.”

Toekomst
Voor de goede orde geeft Maldonado verder nog te verstaan dat zijn toekomst niet in gevaar wordt gebracht door het schandaal, ondanks dat zijn aanblijven bij Williams niet gegarandeerd is. “Ik heb een contract bij dit team voor 2014, maar in de Formule 1 weet je nooit hoe dingen uitpakken. Ik heb verder nog geen beslissing gemaakt over mijn toekomst en het hangt ook van de resterende races af.”