Pastor Maldonado staat niet langer droog. Na zijn spectaculaire overwinning in Spanje pakte de Venezolaan geen enkel punt meer. Tot vandaag. In Suzuka werd hij achtste.

Maldonado reed een incidentloze Grand Prix. “Dit was een goede race”, stelt hij. “De auto was snel en constant. Het was wel lastig om in te halen. Vooral in de slotfase. Ik was sneller dan de auto’s voor mij maar de circuiteigenschappen maken het moeilijk om een gat dicht te rijden. Ik heb weer punten gepakt. Daar ben ik erg blij mee want daardoor ga ik de volgende race met vertrouwen tegemoet.”

Bruno Senna reed in de openingsronde zijn voorvleugel stuk op Nico Rosberg. “Ik haalde twee coureurs in voordat ik Rosberg raakte nadat ik aan de binnenkant van de baan reed. Eigenlijk was het vanaf toen een zinloze race, maar ik had wel een goed tempo te pakken”, aldus de Wililams-coureur. “Hierdoor kon ik een aantal coureurs inhalen.”

Uiteindelijk finishte hij als veertiende. “Mijn banden reageerden tijdens de race prima. In Korea moeten we weer voor de punten gaan.”