Ondanks de regen is Pastor Maldonado best te spreken over zijn eerste kennismaking met het Korean International Circuit, al weet hij ook dat Williams nog wel veel werk te doen heeft voor de kwalificatie.

De aan zijn debuutseizoen bezig zijnde Maldonado had voor vandaag nog niet eerder op het circuit in Yeongam gereden. Zijn eerste indrukken ervan zijn positief, ondanks de regen: “De regen zorgde er wel voor dat ik niet heel veel heb kunnen rijden en dat is niet ideaal, maar ik leer de baan toch wel vrij snel kennen en hij bevalt me goed.”

“Het is een interessant circuit met een leuke mix aan bochten, al betekent dat ook dat het een technisch circuit is en we dus een goede afstelling moeten vinden. We moeten daar vanavond en morgen dus nog hard aan gaan werken, zeker als we tijdens de kwalificatie het maximale uit de auto willen halen.”

Maldonado sloot de dag overigens als achttiende af, terwijl teamgenoot Rubens Barrichello een dertiende tijd realiseerde. Barrichello verbindt daar echter geen conclusies aan: “Door de weersomstandigheden is het moeilijk om in te schatten hoe we ons tot de andere teams verhouden”, houdt hij alle mogelijkheden open.