Pastor Maldonado denkt dat Williams in de FW34 een bolide heeft waarmee het vlak achter de topteams kan meedoen.

 

Maldonado reed gisteren een sterke race en lag – vlak achter Ferrari-rijder Fernando Alonso – op de zesde plaats, totdat hij in de laatste ronde een fout maakte en zijn auto hard de muur in slingerde.

 

De Venezolaan hield daardoor dus geen punten over aan de seizoensopener in Australië, maar wel een goed gevoel over hoe zijn team er voor staat, zo vertelt hij aan Autosport. “Ik denk dat we iedereen hebben verrast met hoe snel we zijn”, zegt hij.

 

“Zeker qua racetempo deden we het goed. McLaren en Red Bull waren sneller, maar ik had de indruk dat wij daar echt maar vlak achter zaten”, stelt Maldonado, die zich baseert op hoe goed hij er aan het begin van de race in slaagde Red Bull-coureur Mark Webber bij te houden: “Ik zat in de eerste en tweede stint kort achter hem, waarbij ik in de eerste stint op hem inliep en in de tweede iets verloor.”

 

“Ik denk dan ook dat we daar ongeveer staan”, zo dicht hij team van Williams een plaatsje net achter de topteams toe. “Volgens mij zijn we namelijk sneller dan Ferrari, terwijl we ook meer competitief zijn dan Sauber en Force India”, verklaart de coureur die andere (sub)toppers als Lotus en Mercedes daarbij niet in beschouwing lijkt te nemen.

 

“Het team blaakt nu in ieder geval van het zelfvertrouwen”, deelt Maldonado mede. “We hebben een goede basis gelegd voor de rest van het seizoen en kunnen ons ook zeker nog verder verbeteren. We moeten nu natuurlijk wel punten gaan scoren, maar het is duidelijk dat we van de winter goed werk hebben geleverd, hetgeen uiteraard een hele opluchting is.”

 

Dat hij gisteren in de slotronde van de race op Albert Park te Melbourne waardevolle punten weggooide, is Maldonado inmiddels vergeven door Williams-topman Adam Parr. “Ik heb Pastor verteld dat hij een geweldige race heeft gereden en dat er komende zondag weer eens kans is”, vertelt Parr aan Motorsport-Total.

 

Dat hij het niet wat rustiger aandeed met nog één ronde te gaan, neemt Parr zijn coureur evenmin kwalijk. “Hij is een echte racer, dus het zit in zijn aard om te blijven jagen als er een auto voor hem rijdt.”