*

Manager Sutil ontkent Williams-geruchten

Daan de Geus

Daan de Geus

20 september 2011 17:28

Manager Sutil ontkent Williams-geruchten
Formule1

Manfred Zimmermann, de manager van Force India-coureur Adrian Sutil, heeft ontkend dat hij en zijn cliënt met het team van Williams in gesprek zijn over een racezitje voor 2012.

In Duitse en Britse media werd afgelopen week bericht dat Sutil – wiens contract bij Force India aan het eind van het jaar afloopt – bij de Williams-fabriek in Grove was gespot, net zoals eerder dit jaar al geruchten opdoken waarin de Duitse coureur met een stoeltje bij datzelfde team in verband werd gebracht.

Volgens Sutils manager, die de geruchten dus ontkent, is van bezoekjes aan en onderhandelingen met Williams echter totaal geen sprake. “Force India is onze eerste keus voor 2012 en we zijn momenteel niet met andere renstallen in gesprek”, spreekt hij tegenover de Daily Mail.

Zimmermann heeft verder ontkracht dat Sutil interessant is voor Williams omdat hij op sponsorgeld van computerfabrikant Medion kan rekenen, volgens Zimmermann is zijn cliënt geen pay driver. “Het is voor Adrian niet nodig om sponsors of geld met zich mee te brengen naar een team. Hij vocht vorig jaar immers om een plek in de toptien van het kampioenschap en doet dat ook nu weer.”

“Medion heeft pas besloten om te gaan sponsoren nadat wij al een deal op zak hadden”, benadrukt de zaakwaarnemer, die desondanks niet uitsluit dat het bedrijf Sutil in de toekomst blijft steunen of mogelijk zelfs meeverhuist naar een ander team: “Als er een goed aanbod voor ze op tafel komt dan kunnen ze best besluiten om een team te sponsoren, maar anders ook niet.”

Williams-woordvoerder Claire Williams heeft op haar beurt aan diverse Engelse en Braziliaanse publicaties laten weten dat het team geen commentaar wil geven op berichten over de rijdersbezetting voor 2012.