Felipe Massa zegt open te staan voor verlenging van zijn contract aan het einde van het seizoen. De Braziliaan kwam terug naar Williams van zijn korte pensioen, dat hij aan het eind van het seizoen 2016 aankondigde, nadat bleek dat Valtteri Bottas over zou gaan naar Mercedes.

Williams, dat op dat moment al Lance Stroll onder contract had staan als vervanger van Massa, had door het vertrek van Bottas opeens een te kort aan een ervaren coureur. Massa was de beroerdste niet en keerde terug naar Williams met een éénjarig contract. Als ervaren coureur weet hij welke taak hem staat te wachten, en volbrengt deze tot nu toe succesvol: 20 punten voor Williams, in de eerste zes races. Dit terwijl zijn teamgenoot, mede door pech, drie van de zes races niet aan de finish is gekomen en daarmee een hoop punten laat liggen.

Massa lijkt er geen moeite mee te hebben om als enige presterende coureur de kar te moeten trekken en geniet hier zelfs van. Zo zegt hij tegen Autosport.com: “Als ik op deze manier kan blijven, doe ik dat graag. Ik ben relaxed, voel weinig druk en probeer zo veel mogelijk te genieten.”

Deels lijkt dit te komen door de veranderingen op de auto’s dit seizoen. “Deze auto staat veel dichter bij mij rijstijl. Ik ben blij met de auto, de manier waarop ik rij en het werk dat ik verricht met het team. Het is belangrijk nu zo veel mogelijk punten te pakken.”