De 35-jarige Felipe Massa wil graag verder in de Formule 1, maar alleen als hij verzekerd is van een zitje bij een team waarmee hij competitief kan zijn.

Massa rijdt momenteel voor Williams en vertelde onlangs tegenover Autosport dat hij onderhandelingen over een nieuwe deal is begonnen met dat team. De ervaren Braziliaan wordt daarnaast in verband gebracht met Renault.

Aan SpeedWeek deelt Massa mede dat hij ‘graag in de Formule 1 wil blijven’, maar niet onder elke voorwaarde: “Ik wil wel voor een team rijden waarmee ik goed kan samenwerken en competitief kan zijn.”

In achteraan meedoen, heeft Massa namelijk geen zin. “Dan stop ik liever en ga ik iets anders doen.” Massa noemt het WEC en ‘misschien ook de Formule E’ daarbij sowieso als interessante opties voor na de Formule 1.

“Ik vind het WEC erg leuk en de Formule E is denk ik een klasse die zich verder kan ontwikkelen en groot kan worden. Ik kan me goed voorstellen dat het over twee of drie jaar een veel spannendere klasse is om in te racen.”

Aan persbureau Press Association Sport vertelt Massa weer over de Formule 1 sprekend verder dat hij zich ‘geen zorgen’ maakt om geruchten over de mogelijke komst van McLarens Jenson Button naar Williams.

Formula One World Championship 2016, Round 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Friday 27 May 2016 - Valtteri Bottas (FIN) Williams signs autographs for the fans.

Bottas heeft nog nergens getekend voor 2017.

Bottas
Voor Massa’s teamgenoot Valtteri Bottas geldt ook dat zijn deal met Williams eind 2016 afloopt. Tegenover hetzelfde Press Association Sport houdt de Fin zich echter op de vlakte over zijn toekomst en opties.

“Ik zit al een tijd bij Williams en wil hier ook nog wel even blijven, maar het is nog te vroeg om te zeggen of ik hier volgend jaar weer zal rijden”, zegt de coureur die als outsider voor een Mercedes- of Ferrari-zitje wordt genoemd.

“Het belangrijkste voor mij is dat ik mee kan doen om zeges, maar dat is ook het doel van het team. We werken er samen hard aan dat voor elkaar te krijgen en hopelijk lukt ons dat ook.”