Oud-Formule 1-coureur Felipe Massa waarschuwt Aston Martin voor een mogelijke tweedeling met Fernando Alonso in het team in 2023. De Braziliaan prijst Alonso, maar weet ook dat hij ‘echt een probleem’ kan zijn als Aston Martin hem geen competitieve auto geeft.

Alonso heeft het silly season in volle gang gebracht door het stoeltje van de afscheid nemende Sebastian Vettel bij Aston Martin over te nemen. De Spanjaard neemt daarmee al na twee seizoenen afscheid van Alpine en hoopt bij Aston Martin weer mee te doen om podiums en zeges.

Oud-Formule 1-coureur Felipe Massa heeft een tijdje met Alonso gewerkt en prijst zijn vaardigheden, maar zet de nodige vraagtekens bij de overstap van de Spanjaard naar Aston Martin. “Het was een beetje vreemd om dat te horen”, geeft Massa toe bij Sky F1. “Aston Martin heeft veel te winnen met Fernando erbij. Ik weet niet of Fernando veel te winnen heeft door naar Aston Martin te gaan.”

Lees ook: F1-forum: ‘Alonso gaat voor groen: niet dat van Aston Martin, maar van dollars’

Massa hoopt dat zijn oud-teamgenoot een competitieve auto krijgt bij Aston Martin. “Dat is het belangrijkste voor Fernando, hij moet kunnen laten zien waartoe hij in staat is. Maar ik denk niet dat het, als het zo blijft dat Fernando vecht voor de tiende, elfde of twaalfde positie, heel interessant zal zijn voor hem”, aldus de Braziliaan.

Door alle ervaring met Alonso weet Massa ook hoe de tweevoudig wereldkampioen te werk gaat bij een team. Hij waarschuwt Aston Martin daarom ook meteen: “Hij zorgt voor tweedeling binnen teams. Ik heb nooit problemen gehad met hem, maar hij kreeg het altijd voor elkaar om alles naar zich toe te trekken en het team te verdelen. Als hij een competitieve auto heeft, dan kan hij het team zeker enorm helpen. Maar als hij geen competitieve auto krijgt, kan hij echt een probleem zijn”, aldus Massa.