In Noord-Amerika keert Christian Klien terug achter het stuur van de tweede Red Bull-bolide na een afwezigheid van vier races. Als het aan teameigenaar Dietrich Mateschitz ligt, blijft de Oostenrijker tot het einde van het seizoen de tweede Grand Prix-coureur van het team.


,,Als het aan mij ligt rijdt Klien vanaf nu alle races", valt de Red Bull-oprichter in de Motorsport aktuell met de deur in huis.,,Het is zeker dat hij de vier volgende races rijdt, daarna worden de prestaties onder de loep genomen. Misschien dat Liuzzi alleen nog twee keer rijdt als het echt niet anders kan."

Hiermee wordt er tussen neus en lippen door voor het eerst enige vorm van kritiek geleverd op Vitantonio Liuzzi. De laatste Formule 3000-kampioen doet het in de races een stuk minder in vergelijking met zijn Oostenrijkse tegenstrever. Teambaas Christian Horner lijkt echter een grote fan van de Italiaan te zijn.

Nu is het in de ogen van Mateschitz ook weer niet zo dat Liuzzi’s rol is uitgespeeld. Het probleem van het voormalige Jaguar-team is gewoon dat er teveel coureurs beschikbaar zijn en te weinig cockpits. ,,Continuïteit is belangrijk en ik denk dat Klien momenteel gewoon iets meer te bieden heeft." Bovendien zal Liuzzi in Noord-Amerika niet als vrijdagtester in actie komen, die eer komt Scott Speed toe.

,,Daarom zijn we nu op zoek naar een andere cockpit voor Vitantonio. Naar goede rijders is altijd vraag en het is mogelijk om er eens met andere teams over de praten", vervolgt de verrassend uit de hoek komende Mateschitz. ,,We hoeven ons geen zorgen te maken, maar het is wel zo dat Klien en Liuzzi in 2006 gewoon allebei races moeten rijden. Dat hoeft niet ten koste van alles bij Red Bull te zijn, desnoods kan het bij een andere renstal. Dan hebben we tevens nog Scott Speed achter de hand, die kan volgend seizoen testcoureur worden bij ons."

Hiermee nemen meteen de geruchten over een eventuele transfer van de Italiaanse coureur naar Sauber toe. Liuzzi zou daar mogelijk Jacques Villeneuve op kunnen volgen, die vandaag bij monde van teambaas Peter Sauber te kennen werd gegeven dat hij te langzaam is. Voorlopig gaat dat echter enkel om geruchten en is een Sauber-cockpit voor de debutant niet zomaar beschikbaar.