Hoewel hij Red Bull Racing én de Formule 1 volgend jaar gaat verlaten, blijft Mark Webber volgens Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz wel gewoon ‘deel van de familie’. Mateschitz geeft verder aan dat hij al wist dat Webber zou stoppen, iets waarvan teambaas Christian Horner niet op de hoogte was.

“Mark blijft gewoon een lid van onze familie”, vertelt Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz aan Autosport. “Hij zal ook in 2014 en de jaren daarna weer een Red Bull-helm dragen”, zo illustreert Mateschitz dat Webber – ook als hij straks iPorsche-coureur is in het World Endurance Championship – op steun van Red Bull kan blijven rekenen.

Mateschitz  laat verder optekenen dat hij ‘al enige tijd op de hoogte was van Webbers beslissing’ en dat hij het begrijpt dat Webber zijn Formule 1-loopbaan na dit seizoen beëindigt: “Ik denk dat het zowel voor Porsche als voor Mark een goede zet is.”

Kort dag
Waar Mateschitz aangeeft op de hoogte te zijn geweest van Webbers toekomstplannen, viel Webbers aankondiging teambaas Christian Horner koud op het dak. “Ik hoorde het pas een uur voordat hij het wereldkundig maakte”, verklaart Horner, die toegeeft dat hij dat ‘wat kort dag’ vindt.

“Het is vooral jammer voor de jongens op de fabriek dat ze het nu via internet hebben moeten vernemen”, vervolgt de teambaas, die aan de andere kant ook wel begrijpt dat het zo gelopen is: “Soms gaat het nou eenmaal zo. Het is aan een coureur zelf om te bepalen waar en wanneer hij bekend maakt dat hij met pensioen gaat, en Mark – die nogal op zichzelf is – heeft ervoor gekozen het zo te doen.”

Horner wenst Webber verder uiteraard ‘veel geluk voor de toekomst’, terwijl hij er met oog op de rest van 2013 vanuit gaat dat Webber tijdens zijn laatste twaalf races ‘zoals altijd alles zal geven en net zo goed zal presteren als hij de afgelopen jaren heeft gedaan’.

Correct gehandeld
Webber zelf heeft al aangeven dat hij zijn Formule 1-loopbaan in stijl wil afsluiten door zijn beste beentje voor te blijven zetten en aansprekende resultaten te behalen, maar hij is zich verder van geen kwaad bewust wat betreft de aankondiging van zijn plannen.

“Ik was contractueel verplicht Christian van tevoren op de hoogte te brengen, en dat heb ik gedaan. Verder draaide het gisteren om Porsche en om mij en heb ik volgens mij correct gehandeld”, stelt Webber, die benadrukt dat Mateschitz ’te allen tijde volledig op de hoogte was’. “Hij wist wat er speelde en heeft me steun geboden en op het hart gedrukt vooral de tijd te nemen voor mijn beslissing.”