In de strijd om de titel in de F2-klasse heeft Nyck de Vries hele goede zaken gedaan. Op de Red Bull Ring wist hij zijn pole position dan wel niet te verzilveren maar De Vries vergrootte zijn voorsprong op zijn concurrenten. Zelf werd de Nederlander uiteindelijk derde achter Nobura Matsushita en Luca Ghiotto. 

De Vries behield aanvankelijk de leiding bij de start maar capituleerde in de slotfase van de race. Hij kreeg problemen met zijn banden en zag Matsushita, Ghiotto en ook Sergio Sette Camara passeren. De laatste kreeg een tijdstraf waardoor De Vries alsnog de gang naar het podium mocht maken.

Camara tikte in de beginfase van de race Nicolas Latifi, de belangrijkste concurrent van De Vries, achterstevoren. Latifi eindigde uiteindelijk als negende en zag De Vries daardoor 14 punten uitlopen. De nummer drie van het kampioenschap, Jack Aitken, scoorde helemaal geen punten.

Morgen bij de sprintrace, als de top 8 van vandaag wordt omgekeerd, start De Vries als vijfde en krijgt hij dus weer een kans om uit te lopen op Latifi. De Canadees moet door zijn negende plek vandaag de race morgen vanaf dezelfde positie beginnen.

Foto: Motorsport Images