Max Verstappen leeft ontspannen toe naar de start van het nieuwe seizoen, zijn vierde in de Formule 1. “Je weet wat je te wachten staat, dus het is meer go with the flow”, zegt hij in een interview op de Red Bull-website.

Behalve dat hij wat relaxter is, verschilt de voorbereiding volgens Verstappen niet met die van zijn eerste jaar. “Ik ben fysiek sterker en train zwaarder, maar verder is het hetzelfde”, zegt hij. Door de halo worden de auto’s zwaarder en is het voor coureurs dus nog belangrijker om zo licht mogelijk te zijn. “Bij mij kan er niks meer af”, stelt Verstappen. “Het is simpel: ik moet gewoon op gewicht blijven.”

Naast trainen, deed Verstappen weinig spectaculairs in de wintermaanden. Hij bracht de meeste tijd thuis door. “Af en toe lekker uit eten, spelletjes spelen met vrienden en veel slapen”, vat hij zijn vrijetijdsbesteding samen. Red Bull nodigde hem ook uit voor de skiwedstrijden in Kitzbühel, maar na 2,5 uur op de piste is hij ziek naar huis gegaan.

Lang vakantie had Verstappen niet. “Eind december en begin januari was ik vrij, daarna ben je al snel weer aan het werk.” Verstappen bracht al aardig wat dagen door op de fabriek van Red Bull Racing in Milton Keynes. Dat er weinig regelwijzigingen zijn, geeft Verstappen goede hoop na het sterke slot in 2017. “Het is natuurlijk altijd afwachten hoe competitief we zijn met de nieuwe auto en motor. Maar als coureur moet je altijd vertrouwen in jezelf hebben, vind ik.”

Volgens Verstappen zal de eerste testdag al veel duidelijkheid verschaffen. “Na de eerste dag kun je zeker zeggen of de auto goed is of niet. Het geeft je een indruk van waar je aan het begin van het jaar staat. Maar het belangrijkste is om de betrouwbaarheid te testen en te zien hoe de auto zich tijdens de tests gedraagt.”