Max Verstappen doet in het eerste weekend van juli mee aan de Masters op Zandvoort, de illustere Formule 3-race die zijn vader Jos in 1993 wist te winnen.

De zestienjarige Max Verstappen rijdt op Zandvoort echter niet voor zijn gebruikelijke team Van Amersfoort Racing, waarvoor hij dit jaar in het Europees Formule 3-kampioenschap uitkomt, maar voor het Duitse Team Motopark.

Verstappen kan niet met Van Amersfoort aantreden omdat de race in Zandvoort geen deel uitmaakt van het EK Formule 3 en er in de week na de Masters een EK-race op het programma staat in Rusland en zijn bolide tijdens de Masters al onderweg is naar Moskou.

Van Amersfoort zet weliswaar twee auto’s uit het Duits kampioenschap Formule 3 in tijdens de Masters, maar deze waren voordat Verstappen afgelopen winter met het team in zee ging al vergeven. Gelukkig heeft Verstappen zoals gezegd echter een zitje gevonden bij Team Motopark, waarmee hij in 2013 zijn eerste Formule 3-test deed. “We hebben daar een goede band aan overgehouden en ik ben dolblij dat ik nu met Motopark aan de Masters kan meedoen”, vertelt hij.

“Ik heb er vertrouwen in dat ik met dit team een goed resultaat kan neerzetten voor eigen publiek en ik hoop dat er veel fans naar Zandvoort komen”, verkondigt Verstappen, wiens programma in het EK Formule 3 geen race in Nederland behelst, maar die door de deal met Motopark voor de Masters dus toch nog een thuisrace heeft tijdens zijn debuutjaar in de autosport.

Hoewel teambaas Timo Rumpfkeil op de zege – of tenminste een podiumplek – inzet, is de vraag of Max Verstappen 21 jaar later in de voetsporen van zijn vader kan treden en voor eigen publiek kan winnen voor vader Jos (nog) niet de belangrijkste. “Het is in de eerste plaats namelijk een extra raceweekend en extra kans om ervaring op te doen voor Max”, zegt hij.

“Het zou natuurlijk mooi zijn als hij mijn prestatie kan evenaren, maar het is zijn eerste race op Zandvoort. Voor het Nederlandse publiek is het wel ideaal om Max in eigen land aan het werk te zien en voor Max is het gaaf om er te rijden, dus iedereen kijkt al uit naar het eerste weekend van juli.”

Wie er bij wil zijn tijdens Max Verstappens optreden in de Zandvoort Masters kan voor kaarten nu al terecht op de site van het circuit.