*

Max Verstappen: ‘Erg blij met tweede plaats’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

9 oktober 2016 10:00

Max Verstappen: ‘Erg blij met tweede plaats’
Racepictures

Max Verstappen pakte met P2 op Suzuka alweer zijn zesde podiumplaats uit zijn nog jonge carrière door in de slotfase Lewis Hamilton van het lijf te houden. De Nederlander is dan ook erg blij.

Verstappen nam direct bij de start de tweede plaats over van Lewis Hamilton, waarna hij hem niet meer uit handen gaf. In de slotfase klopte Hamilton wel weer aan bij Verstappen, maar de Red Bull-coureur gaf geen duimbreed toe. Een late verdedigende actie drukte de enige inhaalpoging van Hamilton direct de kop in.

“Wij hadden wel een momentje in de laatste chicane”, blikt Verstappen terug op het moment in de op één na laatste ronde. “Hij drong al een tijdje aan en ik zag dat hij de 130R goed door kwam, dus ik koos de verdedigende lijn. Ik denk dat het allemaal dik in orde was. Lewis vecht immers om het kampioenschap, dus we maakten het allebei niet al te bont.”

Met zijn verdedigende actie stelde hij P2 en een plekje tussen de beide Mercedessen veilig. Een prachtresultaat, zo stelt Max: “Ik ben heel blij met deze tweede plaats. Tijdens de race hadden we veel last van het verkeer, maar het was vooral belangrijk om de banden te sparen en dat lukte prima.”

Max Verstappen erkent dat de tweede plaats het resultaat is van de inspanningen van het hele team en weet dan ook dat hij Red Bull een dankwoordje verschuldigd is: “Onze strategie was geweldig en het is natuurlijk super om tussen de beide Mercedessen te eindigen. Daar moet ik het team voor bedanken.”

Met de tweede plaats neemt Max Verstappen de vijfde plaats van Sebastian Vettel over in de wk-stand. Hij staat met 165 punten nog maar vijf punten achter Kimi Räikkönen. Daniel Ricciardo op P4 is theoretisch gezien ook nog te achterhalen, maar het moet raar lopen wil de teamgenoot van Verstappen een marge van 47 punten verspelen.