Max Verstappen is bij het FIA-prijzengala behoorlijk in het zonnetje gezet. Hij mocht drie trofeeën ophalen, voor debutant van het jaar, inhaalactie van het jaar en als persoonlijkheid van het jaar. Nog nooit eerder had één coureur drie prijzen veroverd.

Bij het FIA prijzengala krijgen de wereldkampioenen in de diverse klassen hun bekers officieel overhandigd. Ook is er een aantal verkiezingen waarvoor gestemd wordt door mensen die in de autosport actief zijn. Max Verstappen won voor het tweede jaar op rij de trofee voor inhaalactie van het jaar. Hij kreeg de prijs voor zijn actie buitenom Felipe Nasr in Blanchimont tijdens de Grand Prix van België.

Dat Verstappen de prijs voor rookie van het jaar zou winnen, was niet echt een verrassing. Voor de coureur zelf was de prijs voor Personality of the Year dat wel. “Het is een grote eer om tot Rookie van het jaar gekozen te worden, vooral omdat die stemming onder coureurs wordt gehouden. Waarom ik persoonlijkheid van het jaar ben geworden weet ik niet helemaal, maar het is fijn om te weten dat de media mij mogen!”