Max Verstappens toekomst bij Red Bull is er voor de langere termijn van afhankelijk of het team hem een competitieve auto kan geven. Dat stelt de Nederlander zelf.

Verstappen staat tot en met eind 2019 onder contract bij Red Bull. Zijn Red Bull-teambaas Christian Horner verklaarde daarbij onlangs dat hij het toptalent niet weggelokt ziet worden door een ander team, zoals Mercedes of Ferrari, zolang Red Bull hem een auto kan geven waarmee hij kan winnen.

Verstappen zelf haakt daar nu op in, door te beamen dat hij het ook zo ziet: “Ik heb altijd gezegd dat ik geen reden zie om weg te gaan zolang ik een competitieve auto heb.” De Nederlander herhaalt daarbij dat Red Bull niet zo competitief is als gehoopt: “Maar dat betekent niet dat je dan gelijk opgeeft.”

Verstappen met Horner.

“Na twee of drie jaar zonder verbetering en vooruitgang, zou het wel een ander verhaal zijn”, geeft Verstappen aan. “We werken op het moment echter allemaal heel hard om beter te worden. Na volgend jaar zien we verder wel wat er gebeurt”, aldus Verstappen.

De negentienjarige coureur sprak eerder de hoop uit dat Red Bull het gat naar Mercedes en Ferrari de rest van dit jaar verder kan verkleinen. Hij erkent echter dat hij niet niet weet wat hij van de komende races moet verwachten en het “vrij moeilijk wordt” de twee andere teams bij te halen.

Horner
Red Bull heeft voor zover bekend nog niet geprobeerd Verstappens deal tussentijds te verlengen. Teambaas Horner zei hier onlangs het volgende over: “Een contract moet wederzijdse interesse weerspiegelen. Het heeft geen zin het nu al over de langere termijn te hebben, omdat wij hem eerst een auto moeten geven waarmee hij kan winnen. Als we dat doen, ben ik ervan overtuigd dat er geen team is waar hij liever voor zou rijden.”